Pomoc dla niepełnosprawnych

Change font size

Визнання за громадянина

Умови, котрі треба виконати

  • Документи, що додаються до заяви мають бути представлені в оригіналах або підтверджених з оригіналом копіях.

Хто може підтвердити документ на згідність з оригіналом?

1. польський нотаріус, польський консул або уповноважена особа заявника, якщо вона є адвокатом, юристом, патентним речником або податковим консультантом.

2. документи можуть бути посвідчені в Мазовецькому Воєвудському Управління в Варшаві під час складання анкети. Для цього необхідно приготувати оригінал документу і ксерокопії.

  • Всі документи іноземною мовою мусять бути перекладені на польську мову польським нотаріальним перекладачем або польським консулом.
  • Кожен заявник (за винятком дітей) мусить долучити до анкети офіційну заяву про знання польської мови, принаймні на комунікативному рівні, наприклад атестат про закінчення школи в Польщі, атестат про закінчення школи за кордоном з польською мовою навчання або сертифікат виданий Державною комісією з Атестації Рівня Знання Польської Мови як Іноземної.
  • Твоє перебування на території Польщі вважається безперервним, якщо жодна з перерв не була довша, ніж 6 місяців і всі перерви разом не перевищують 10 місяців в термінах вказаних в  art 30 ust.1 ustawy, хіба як перерва була пов'язана з:
  1. виконання професійних обов'язків або виконанні роботи за межами території Польщі, відповідно до угоди з роботодавцем штаб-квартира якого знаходиться на території Польщі, або
  2. супровід іноземця, який виконує професійні обов'язки або роботу за межами території Польщі згідно з угодою з роботодавцем штаб-квартира якого знаходиться на території Польщі, його дружиною або неповнолітньою дитиною, або
  3. особливих особистих обставин, які потребують присутності іноземця за межасм території Польщі та тривали не довше ніж 6 місяців, або
  4. виїзд за межі території Польщі, щоб пройти практику або в навчання передбаченого програмою польського університету.
  • Анкета про визнання неповнолітньої дитини за польського громадянина мусить бути підписаний обома батьками. Дитина, якій виповнилося 16 років до дня складання анкети, мусить виразити згоду на надання їй польського громадянства.
  • Якщо іноземець складає анкету за себе і свою неповнолітню дитину, другий з батьків мусить виражати згоду на визнання польського громадянства дитини. Така заява має бути прийнята:
  1. відповідним воєводою по місцю проживання, якщо один з батьків мешкає в Польщі
  2. польським консулом, якщо один з батьків проживає за кордоном або перебуває в Польщі на підставі візи або безвізового руху.

Якщо заява прийнята іншим воєводою або консулом в анкеті треба вказати цю інформацію.

  • Якщо іноземець складає анкету за себе і свою неповнолітню дитину, котра має 16 років, дитина мусить виразити згоду на визнання польського громадянства. Така заява має бути прийнята:
  1. відповідним воєводою по місцю проживання, якщо дитина мешкає в Польщі
  2. польським консулом, якщо дитина проживає за кордоном або перебуває в Польщі на підставі візи або безвізового руху.

Якщо заява прийнята іншим воєводою або консулом в анкеті треба вказати цю інформацію.

Podziel / Share
Published by Rafał Babraj, 20.07.2015, Number of hits: 1844, Change Log